Списание "Зоохоби"

Единственото по рода си българско списание посветено на различните породи гълъби, декоративните кокошки, екзотичните пойни птички, зайци и всички други дребни домашни птици и животни, които са неизменна част от нашия живот, от нашето общо хоби птицевъдството.

Списанието се казва "ЗООХОБИ", и се съставя, редактира и издава от Научната комисия към Съюза на гълъбовъдите и развъдчиците на дребни домашни животни в Република България, чийто председател 2013 година е д-р Борис Велев. Председателят на Съюза по това време Данко Петков по чиято идея е създадено списанието, а също и авторите му, са убедени че интерес към него ще има и затова от печат е излизаяло на всеки три месеца през 2013г. и 2014г.

Както ще се убедите сами, "ЗООХОБИ" съдържа изключително ценна и полезна информация свързана със стандартите на различните породи гълъби и кокошки, последни новини от съюзния живот, важни съвети, обяви, информация за предстоящи изложби, вицове, карикатури, забавни истории.

Списанието е само част от амбициозната програма на ръководството на Съюза по това време, което гарантира, че всичките му структури са мобилизирани, работят с пълна сила и са решени да вкарат в ред българското гълъбовъдство. В тази връзка председателят г-н Петков, апелира за по-голяма толерантност без излишни нападки и обиди, тъй като сегашното положение на гълъбовъдството в страната наистина изисква сериозна работа и повече време.